torsdag 27 augusti 2009

Onsdag - Shopping, roadtrip och en stor grop.

Klockan var ställd på 07:30 då vi hade planerat en liten roadtrip. Först körde vi dock Nicke till flygplatsen men ca 8:30 begav vi oss ut på motervägen för att köra till Meteor Crater som ligger i Arizona. På vägen var planen att stanna i Laughlin som ligger i södra Nevada där det skulle finnas en butik med bara stora storlekar.
Ca 10:00 är vi framme i Laughlin och hittar snabbt köpcentret och butiken vi är ute efter finns mycket riktigt där. En riktig kanonbutik visar det sig. De har precis som på de andra köpcentren vi varit på en massa saker på rea och åter hittar jag en bunt grejer jag gillar. Med i kasssarna blir det denna gång följande: 1 kavaj, 5 skjortor, 3 piké och 1 tjock tröja. Detta till priset 230 dollar. Helt sjukt billigt enligt mitt tycke. Bara kavajen borde ha kostat detta. Nu gick den på 50 dollar då den var på rea. Jag var dock inte värst denna gång. Jörgen hade julafton och gick därifrån med 12 tröjor för så där 350 dollar eller något liknande.

I Laughlin som vi nu befann oss i finns det också en massa casinon. Ett av ställena heter Aqurious och då det visade sig att vi hade en kupong på deras buffé så var det värt ett besök. De hade någon slags brunch som kostade 4,5 dollar per person då vi hade halva priset. Inte så stor buffé men helt ok och vi kunde käka oss mätta.
Klockan hade nu hunnit bli 13:30 och vi slängde oss i bilen igen för att köra vidare mot jättegropen i Arizona. Nu började dock problemen. Hur skulle vi åka? Inne på klädbutiken hade personalen berättat att vi skulle åka I-40. Var den fanns hade vi dock ingen aning om. Pekka hade laddat ner en karta kvällen innan men den visade ingenting egentligen. Vi tog därför en chansning i en korsning och brassade på i det väderstreck som passade. Efter att ha kört ett tag och ingen I-40 dykt upp stannade vi tillslut vid en mack och Pekka fick springa in och fråga. Tydligen hade vi åkt söderut istället för öster som vi trodde men man kunde fortsätta en bit till på denna väg till ett ställe som hette Needles och där gick också vägen. Väl framme i Needles hittade vi snabbt motorvägen och körde mot Nordöst och Flagstaff som kreatern skulle ligga strax öster om. Först vägskylten dyker upp och på denna står det Flagstaff 200. Detta innebär ca 32 mil!!!! Vafan, det är ju nästan som att åka ner till Göteborg från Västerås. Ingen idé att vända nu dock. Kl 18:20 är vi äntligen framme vid den berömda gropen. Dvs nästan 5 timmar efter att vi lämnade Laughlin. Tur hade vi dock. Det visar sig att hela området är inhägnat och det kostar 15 dollar per person att komma in. Det stänger dock kl. 19 så hade vi kommit en timme senare hade det bara varit att vända. Snacka om tilt efter att ha kånkat runt i en bil i 5 timmar.
Gropen visar sig dock vara ett riktigt bottennapp och inte alls så imponerande som man hade trott. Visst var den stor men vafan vi har vår egen grop i Hökåsen och den duger lika bra. En timme senare är vi åter i bilen och nu börjar färden tillbaka till Vegas. Denna gång går det lite fortare då det visar sig att den avfarten vi borde ha kommit ut på om vi åkt rätt från Laughlin ligger typ 10 mil norr om där vi kom ut på ditvägen så där sparar vi en timme. Dessutom tar vi nu en annan väg på andra sidan om Lake Mead som går mycket snabbare och är tillbaka i Vegas strax före midnatt. Dvs ca 2 timmar snabbare totalt.

Om det inte vore för den fina shoppingen i Laughlin så hade denna dag varit totalt bortkastad. Ingen poker och typ 11 timmar i en bil är ju inte direkt nöten. Imorgon blir det dock sovmorgon och sedan Ceasars på kvällen så framtiden ser betydligt ljusare ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehehe! Vad säger man :)
Hade tur på hemvägen, fick cirka fem minuter på mig i Philly så det var på hittefåret... piloten hittade en dessutom genväg och vi landade på Arlanda 90 minuter tidigare än beräknat. Klonka nu och hälsa grabbarna!