söndag 30 augusti 2009

Fredag - Lördag

Fredagen blev en riktig mellandag. Vi började dagen på Roxy´s där jag intog en Philly Cheese steak och lite Mozzerella sticks. Mätta och belåtna styrde vi kosan mot Gambling Book shop på Tropicana Avenue. Vi var inte helt säkra på var det låg så när vi åkte ner för gatan fick Pekka uppgiften att kolla vänster och Jörgen höger. Efter att ha åkt en bra bit ner för Tropicana utan att det dykt upp vände vi och tog beslutet att hoppa över bokaffären idag och kolla internet för närmare vägbeskrivning. Påväg tillbaka dyker skylten upp. Pekka hade tydligen inte kollat så noga. Väl inne i butiken visar det sig att de snart ska stänga men ägaren är välidigt snackig och trevlig. Vi berättar att vi är från Sverige och han blir genast intresserad. Självklart nämner vi även Dan Glimne och han blir eld och lågor. Han springer in på lagret och kommer ut med en karta där vi får peka ut var i Sverige vi kommer ifrån och han har även med sig valutakursen!??! Hans skämtar och säger "Do you pay with Krona or Smorgasboardcoupons" Han bjuder även på vatten och tipsar om bra pokerböcker. En riktigt skön lirare. Trots att de stänger butiken får vi vara kvar och han snackar på. Tillslut kommer vi ut ur butiken och kör runt kvarteret där nästa stopp väntar. Ännu en Casual Male butik. Självklart blev det en del shoppande även här och man kom ut med ett gäng tröjor. Kommer inte ihåg just nu exakt vad jag köpte men lite skoj grejer blev det säkert.

Nu var planen att dra till Ceasars för deras 160 dollars turre. Jag var dock inte det minsta sugen och valde istället att dra tillbaka till hotellet medans de andra spelade. På hotellrummet hann jag titta på 2 fotbollsmatcher och några avsnitt av Poker after dark innan de andra kom tillbaka med dåliga nyheter. Ingen hade cashat denna gång heller. Bäst blev Pekka med en 11:e plats.

På lördan gick vi upp kl 13 och vid ca 14 var vi nere i casinot där vi först fastnade på en slotmaskin. Både jag och Jörgen lyckades dra in en bonus och kunde casha ut med 45 dollar plus. En bra start på dagen. Ute ur hotellet styrde vi mot Terrible´s där vi planerat att käka deras buffé då vi har kuponger där. Det visar sig dock att den har stängt mellan 15-16 så vi har 10 min på oss att käka så vi vänder och drar västerut på Flamingo. Vi vet nämligen att det finns ytterligare en Casual Male butik en bit upp för gatan och det ligger dessutom nära Gold Coast där vi också har buffé kupong. Casual Male butiken visar sig vara den bästa hittils och även från denna kommer jag ut men en massa kläder. Denna gång handlade jag 1 regnjacka, 1 vindjacka, 1 träningsoverallsjacka, 2 tjocka tröjor, 4 piké tröjor och 4 t-shirts för 293 dollar. Dyrast var regnjackan som kostade 55 dollar och en av pikétröjorna som kostade 40 dollar men var för halva priset. Anledningen till det lite "högre" priset var att det var en Ralph Lauren tröja.

Buffén på Gold Coast var även denna riktigt bra. Jag nöjde mig dock med att bara käka en tallrik med mat. För en gång skull slutade jag när jag var mätt och detta gjorde ju även att jag slapp paltkoman för en gång skull. Klockan var nu 17:15 och då vi planerat att köra Binions 125 dollars turre kl 18 var det plattan i botten för att hinna till downtown. Vi hinner utan problem och kan köpa in oss med 10 minuter kvar. Det visar sig var 3 bord denna gång så det är i alla fall bättre än det gånger vi varit där tidigare. Jag och Jörgen blir lottade på samma bord men som tur är i alla fall långt ifrån varandra.

Turneringen börjar och jag får bara skitkort. Foldar förmodligen 20 händer på raken. Första bra handen jag plockar upp är AQ och jag höjer 3 ggr BB. Får 3 syn och floppen visar 8 4 2. Alla checkar. Turn 10. Alla checkar fram till knappen som bettar ut. SB synar och jag lägger mig. Innan första paus får jag totalt 3 spelbara händer till. 22 och 44 som jag totalt missar med och A 10 som jag vinner en skaplig pott med. Detta ger mig 10800 i pausen (10000 startstack). Efter pausen fortsätter skitkorten att rulla in och jag tappar ner till ca 8000 när jag får byta bord. På det nya bordet börjar det mycket bättre. En av de första händerna plockar jag upp AK och väljer att bara limpa för att maskera handen lite. Vi blir 4 pers som ser floppen K 10 6. Alla checkar fram till mig och jag bettar ut 1100. 2 lägger sig men den tredje höjer till 2200. Hmm, hur ska jag spela detta? Känns som att jag har 2 val. Syn eller All-in. Väljer att syna för att inte skrämma bort motståndaren. Turn A. Bingo! Han bettar ut 4000 och jag ställer för ca 1800 till. Han synar såklart och visar K 10. Hoppsan! Hade han så bra. Trodde faktisk att jag ledde med min AK på floppen då man är så van med alla fiskar runt borden. Mina 2 par får hålla och jag dubblar upp. Lite tur ska man ju ha ibland. Ett par händer senare bryts detta bord och jag hamnar åter i kylan. Inget spelbart så långt ögat når och när vi är framme vid finalbord har jag ca 15000 med en medelstack på 33 000. Blindsen ligger på 400/800 med 100 ante. Får börja med BB men lägger efter en raise när jag kikar ner på K 3 off. Det hinner nästan gå ett varv när jag sitter UTG+1. UTG limpar och jag kikar ner på 10 10. Det ligger redan 3000 i potten och jag har 13200 i stacken. Lika bra att trycka in degen. Får jag ingen syn så plockar jag upp 3000 direkt och om någon synar så har jag förhoppningsvis en coinflip. Alla lägger sig till cut off som kommenterar min höjning med "That´s a large raise. I call" De övriga lägger sig och han vikar upp JJ. FAAAN! Ingen hjälp på floppen och jag är ute först på finalbordet. Inget pris denna gång heller. Tror dock inte att jag hade kunnat komma ifrån denna hand. Hade jag bara limpat och han med JJ höjt så hade jag förmodligen ställt då istället. Hade jag raisat till typ 4000 så hade han säkert ställt och då hade jag nog blivit tvungen att syna. Om det mot förmodan bara blivit syn så hade det blivit all-in på floppen istället då den kom 8 hög.

De övriga i sällskapet hade tyvärr bustat innan mig så vi hoppar in i bilen och åker mot Stratosphere. Påvägen kommer vi på att det behövs lite mer dricka så vi svänger av och drar till Walmart. Självklart kunde jag inte hålla mig och bara köpa dricka utan det blir lite kläder även denna gång. 6 t-shirts, 1 par byxor, 3 par strumpor, 4 par kalsonger och lite snacks fick man också med sig. Nu får det dock vara nog med shopping. Måste ha handlat kläder för en bra bit över 1000 dollar så nu borde jag ha så att jag klarar mig. Men man vet ju aldrig.

Nu är vi tillbaka på hotellrummet och ska snart krypa ner i sängen. Imorgon ska vi köra Wynn´s 225 dollar turre kl. 12 och då vill man ju vara utvilad. Det blir ju den dyraste turren vi har spelat på hela resan. Dock får man 20000 i startmarker och en riktigt bra struktur så förhoppningsvis kan det bli bra poker. Hoppas bara att jag plockar upp lite bra starthänder. Bara man slipper J 2 och 8 3 var och varannan hand.

1 kommentar:

blomster sa...

Förstår att ni handlar mkt kläder. Sinnessjukt billigt verkar det vara