fredag 25 juni 2010

Tillbaka i Vegas

Nu är vi tillbaka i Vegas igen efter 2 dagar i Los Angeles. Vi har precis vaknat efter att ha sovit 12 timmar och mitt huvud känns som kola. Förhoppningsvis kvicknar jag till snart för vi planerar att köra en turre på Ceasars om några timmar.
Tänkte ge en lite snabb sammanfattning av gårdagen.

Vi var åter uppe med tuppen och checkade ut redan kl. 08:00. Vi hoppade i bilen och styrde kosan mot Santa Monica. Grabbarna ville se havet så det var bara att ställa upp. Av någon anledning så verkar det inte spela någon roll när på dygnet man kör i LA. Det är alltid bilköer av någon anledning. Resan ut till Santa Monica som borde ha tagit ca 15 min tar nu istället 45 min. Väl framme hittar vi tillslut Santa Monica Pier som är ett känt landmärke. Filmer som Fallin down och Forrest Gump har scener härifrån. Vi kikar lite på utsikten men inser efter ca 30 min att vi sett nog och drar oss inåt LA igen. Denna gång tar vi en annan väg och kör igenom Beverly Hills för att ta oss till Holloywood Boulevard och Walk of fame. Denna resa går ganska smidigt. Vi kör fel endast 1 gång och kan köra in på ett parkeringshus vid boulevarden vid 11 tiden.
Vi går ut i värmen på HB och får se alla stjärnor i backen. Lite längre ner på gatan ligger Hollywood Wax museum som är ett av Jörgens mål så vi betalar inträdet på 17,95 dollar och går in. Detta visar sig vara ett riktigt skitställe. De flesta dockorna var inte ens likt orginalet så det var en stor besvikelse. I priset ingick även inträde på Guiness World Record så vi går över gatan och kikar även på detta museum. Ganska värdelöst den också men vi har i alla fall varit där.
Vi hoppar in i bilen igen och nästa mål är hollywood skylten och Universal Studios. Hollywoodskylten blir det inte så mycket av. Vi ser den när vi står vid ett rödljus och sedan ser vi den inte mer innan vi är framme vid Universal. Vi betalar parkering på 14 dollar och sedan inträde i parken på 61 dollar.
På Universal är vårt mål den världberömda Universal Studio Tour vilket är en bussresa genom studioområdet där de visar var kända filmer spelats in. Uppbyggda stadsdelar från New York och annan kuriosa. Riktigt rolig resa som tar ca 45 minuter. När vi är klara med touren glider vi runt lite i parken och passar även på att se en show som är baserad på Terminator 2. Det är en 3D show där skådesplare spelar live samtidigt som de visar 3D effekter på 3 stora skärmar. Ganska häftigt och vi känner oss nöjda när vi kommer ut så vi går tillbaka till parkeringen för att köra tillbaka till Las Vegas.
Nu börjar helvetet igen. Det tar oss ca 3 timmar att komma ut ur LA. Bilköerna är helt sjuka. Det kryper fram trots att det är en 5 filig motorväg. Tillslut kommer vi dock fram till I-15 som går hela vägen upp till Vegas. I detta läge är det ca 35 mil kvar så det blir ytterligare 3 timmar framför ratten. Det går knappt att beskriva känslan när vi parkerar på parkeringshuset på Stratosphere efter totalt 6 timmar bilkörning. Jag är verkligen helt slut och det finns bara en utväg. Självdö i sängen.
Nu har vi alltså vaknat efter 12 timmar sömn och om en liten stund drar vi till Mirage för Buffe och sedan spel på Ceasers. Turren på Ceasars är en Turbo med 30000 i startmarker och 20 min perioder. Ska bli intressant. Förhoppningsvis har vilan från pokern nu gjort att sugen har kommit tillbaka och att man kan spela häcken av de andra. Större under har ju skett.

Inga kommentarer: