torsdag 24 juni 2010

Swedes in LaLa Land

Vi är uppe med tuppen då det är dags för en liten roadtrip. Denna gång är det Los Angeles som är målet. Tyvärr känner sig Benny fortfarande dålig i magen så han beslutar att stå över. Det blir alltså järngänget Jörgen, Pekka, Petter och jag själv som hoppar in i chargern och kör västerut. Efter ca 30 minuter svänger vi av i Primm för lite frukost och tankning. Detta är dock snart avklarat och vi kör vidare mot änglarnas stad. På vägen får vi se Mojave öknen, Death Valley och faktiskt världens största termometer....

Vårt första mål i Los Angeles är Burbank och NBC-studios. Jörgen har en liten överraskning till oss. Vi har fått biljetter till The Tonight show med Jay Leno. Vi måste dock vara på plats senast 14:45 och vi känner oss lite osäkra på om vi ska hinna då vi inte riktigt vet vägen och om det kommer vara bilköer. Dessutom har Pekkas GPS fått frispel och tycker att vi ska vända i princip hela vägen till LA. Som tur är har vi våra laptops och 3G dongel så vi kan få fram en vägbeskrivning via Google Maps och tar oss direkt till målet med 1 timmes marginal. Vi hittar dessutom en parkering direkt utanför studion så allt är tip top. Dock får vi vänta i en kö för de som har biljetter ute i solen så det blir en svettig timme innan vi väl kommer in i studion. Vi blir placerade längst uppe på läktaren men det är helt ok då man nog till och med ser bättre där uppifrån. Sitter man längre ner så har man en massa kameror ivägen.
Efter att vi suttit därinnen en stund kommer Jay ut och börjar snacka med publiken. Han skojar lite och låter folk komma upp och ta bilder med honom. Han instuerar även att vi ska skratta under hans monolog så att inte gästerna blir avskräckta av en "dålig" publik. Showen kör tillslut igång och dagens gäster är Jeramy Piven (från Entorage), Louis C K (Stå-upp komiker) och någon artist som heter Drake. Först kör de dock ett inslag som heter Meal och No meal. Det är några i publiken som har en speciell talang som får visa upp detta och sedan ska 3 domare rösta om de tycker att de värda en gratis måltid på restaurant. En av domarna är faktisk George Foreman (den gamla världsmästaren i tungviktsboxning). Om ni kikar på detta avsnitt av Jay Leno så kanske ni ser oss under detta inslag. Vi satt nämligen strax ovanför där Jay intervjuade publiken. Vi tror att detta avsnitt kommer visas nästa Onsdag i Sverige. Efter Meal or No Meal är det dags att ta in gästerna. Först är alltså Jeramy Piven. Han är riktigt rolig och de visar även hur de tidigare under dagen lurat en praktikant i studion där Piven spelar rollen som han har i Entorage. Dvs en riktig dryg idiot som kör med den osäkra praktikanten. Ungefär som han gör med sin assistent i tv-programmet. Nästa man ut är Louis C K som berättar att han brukar hjälpa till i sitt barn skola och berättar om olika situationer som uppstått. Han var riktigt rolig och ganska rå. Många skratt blev det i alla fall. Sist ut var artisten Drake. Har aldrig hört talas om honom och särskilt bra var han inte heller. De övriga i publiken verkade dock vara fans för det blev många jubel. Nu tror vi att det är över men av någon anledining måste vi sitta kvar när de spelar in promos för kvällen show och även spelar in musik för scenen när domarna kommer in till Meal och No Meal.
När vi kommit ut från Studion sätter vi oss i bilen och börjar fundera på var vi ska bo under natten i LA. Vi minns att vi har sett några rekommendationer på hotell på losangelesguiden.se och vi hittar där ett hotell som ligger i downtown LA och heter Clarion hotell downtown. Vi tyckte det verkade vara helt ok så vi styrde kosan ditåt. Nu dök dock problemen upp och man började förstå hur Michael Douglas kände sig i filmen Falling Down. Fy fan för bilköer. Det började redan ca 500 meter från studion och det tog säker en kvart att ta sig upp på motorvägen. Sen var det snigelfart i princip hela vägen ner till downtown man fick i princip pressa sig in i rätt fil när det det var dags att svänga av. Vi lyckas dock ta oss igenom det hela på ca 1 timme och hittar hotellet snabbt när vi väl kommer till rätt gata. Som tur är finns det lediga rum och vi checkar in för ca 1000 kr per rum. Lite dyrare än i Las Vegas men vafan. Vi är ju bara i LA en gång. Efter incheckningen känner vi att hungern trycker på så vi går ut på West Olympic Boulevard där vi efter ett tag hittar en restaurant som heter Rodeo Mexican Grill. Det visar sig var ännu ett snabbmatsställe men vi orkar inte leta vidare så vi chansar. Maten visar sig vara helt ok och riktigt billig så det är ju bara bra.
Efter ett snabbesök på 7 Eleven är vi nu tillbaka på hotellrummet där vi precis planerat morgondagen. Vi börjar med att dra ut till Santa Monica och kikar på havet. Vi drar sedan tillbaka till downtown och Hollywood och kikar på Walk of Fame, Hollywood Wax Museum och Hollywood skylten. Vi avslutar sedan men Universal Studios innan vi drar tillbaka till Las Vegas. Lär bli en heldag.

Inga kommentarer: