onsdag 30 april 2008

Dag 7 och 8

Pokern är fortfarande på dekis. För Nicke går det dock fortfarande finfint. Igår kväll var vi åter på Stratosphere och jag åkte ut ganska snabbt. Tappar lite i början och i och med att blindsen snabbt går upp så blir jag snabbt shortstack. Får A J på cut off och ställer. Får blixtsyn av BB som viker upp AK. K på floppen och jag är ute. För Nicke går det dock mycket bättre. Han tar sig till finalbord och snart smäller det hårt. I en hand där 4 är all-in så lyckas han i princip 4-dubbla. Nicke har AQ och de övriga har 10 10, 8 8 och K 6. Ett A kommer på floppen och då ingen av de andra träffar har han nu en riktigt fin stack. Han dominerar sedan bordet och snart är de 3 kvar. Blindsen är snuskigt höga så en deal görs och de splittar pengarna vilket innebär 469 dollar per man och en hunka till mig. Trots att det gick åt helvete för mig så plussar jag alltså 40 dollar på turneringen.

Idag har vi spelat 2 turneringar. Först en 80 dollars på Orleans med 4000 i marker och ca 60 startande. Jag tappar ganska snabbt en stor del av stacken när jag synar en höjning från en som i princip höjt varje hand med Ah 10h. Floppen kommer A 7 2. Han bettar ut 400 och jag synar (kanske skulle ha höjt här för att få mer information). Turn 3. Han bettar ut 600 och jag synar igen. River A. Han bettar nu ut 1100. Jag börjar nu bli lite orolig men känner att jag inte kan släppa handen och synar och han visar AK. Väldigt dåligt spelat av mig men förhoppningsvis har man lärt sig en läxa. Jag har ca 2000 kvar och börjar nu leta efter en hand men ingen dyker upp. Blindsen går upp och de är nu 200/400 med 25 ante. Jag har 1825 kvar och när jag sitter på cut off och alla har lagt sig fram till mig så ställer jag efter att ha tittat ner på Kd 5d. Hoppas kunna plocka upp blindsen direkt då de plus anten ligger på 850. Annars är det bara att hoppas på lite tur. Får dock syn från SB som visar A J. Floppen kommer AA3 med 1 ruter. Turn 8c. Gonatt! Ute runt 30 plats.

Nu på kvällen var vi tillbaka på Stratosphere där Nicke ville försöka ta en 3:e raka. Han åker dock ut ganska snabbt men för mig går det bättre den här gången. Jag tappar dock 1000 redan i första handen då jag limpar med i en pott där de flesta limpat med K J off. Varför spelar jag den skithanden? Jag torskar ju alltid på den. Floppen kommer såklart J hög men när handen är slut har en dragit in en runner runner stege. Lite senare plockar jag dock upp JJ på SB. 4 pers har limpat (100) så jag höjer upp till 700. En synar. Floppen kommer A J 5. Jag checkar i förhoppning om att den andra har ett ess och mycket riktigt bettar han ut 1200. Jag har ca 2500 kvar och han ca 1100 efter bettningen så jag ställer och han synar med ett stön och visar upp 10 10. Tackar, tackar. Några händer senare får jag 77 i tidig position och limpar tillsammans med några till. Floppen kommer Jh 7d 6h. Först ut bettar 600. Hur ska jag spela detta? Det finns både färg och stegdrag ute så jag väljer att slå upp det en del så jag raisar till 1600. Alla lägger sig fram till han som bettat ut och han börjar fundera. Han diskuterar högt om vilken hand jag kan ha och efter mycket om och men så lägger han sig.
Tyvärr blir det strax efter denna hand dealerbyte och nu börjar skitkorten komma igen och stacken minskar. Bordet splittras och vi är 20 pers kvar. Blindsen är på 400/800 och jag är nere på 3300. UTG höjer upp till 1600 och när jag som sitter på knappen kikar ner ser jag AKss. Bara att putta in degen och UTG synar såklart och visar upp KQhh. Nice. Floppen kommer K 7 4. Turn J. River Q. Gonatt! Turen är verkligen inte på min sida.
Skrev fel igår. Mitt plus låg på 172 dollar och efter kvällen igår och under dagen så är det nu nere på 72 dollar. Känns grymt tungt men än så länge är man i alla fall plus. Mycket tack vare Nicke men ändå. Börjar faktiskt kännas lite pinsamt att jag har tagit så mycket procent av Nicke när det gått så pass dåligt för mig. Bara hoppas att jag kan börja betala tillbaka.

Mellan pokerspelandet hann vi med lite annat också. Vi var åter igen på Wal-mart och handlade lite småsaker. Det var på vägen till ett casino som heter Red Rock som ligger en bra bit utanför strippen. Vi hade en 2 för 1 kupong på deras buffé så vi beslutade för att åka dit. Då buffén kostade 20 dollar så blev det alltså 10 dollar per man. Den visade sig vara helt i klass med Rio´s buffé. Grymt mycket att välja på och fantastiskt gott. Som vanligt blev jag dock stoppmätt redan under tallrik 2 så man hann tyvärr inte testa på allt. Men det som jag inte tog var säkert grymt äckligt ändå ;-)

Nu har vi endast 2 dagar kvar av resan och har fortfarande lite kvar att göra. Bl a så har vi fortfarande inte varit på Venetian. Tanken var ju att skulle spela deras 150 dollars som går vid lunch. Känns dock inte så aktuellt just nu när pokern går så dåligt. Risken är ju att man blir ännu mer passiv och bara kastar bort pengarna. Men man vet ju aldrig. Vi kanske får ett ryck och kör den i alla fall. Har ju faktiskt över 1400 dollar kvar av min resbudget.

2 kommentarer:

Neverbluff sa...

Tråkigt att pokern inte funkar just nu men du ligger ju iaf plus och det är bra !

Tycket helt klart ni ska spela på Venetian eler Caesars och då någon av deras lite dyrare turnering. Det är mycket bättre struktur på turneringarna där och det finns tid att få bra kort.

Kör hårt och lycka till !!

Anonym sa...

Tobbe!!!!Vad hände dom sista dagarna??
Eller har ni inte åkt hem än?

kryckanII