tisdag 22 april 2008

Avresedag

Äntligen dags! Nu är vi på väg mot syndens förlovade land. Vi kliver upp 05:30 för att hämta upp syrran och åka till arlanda. Planet avgår 09:10 och vi är på plats ca 07:15. Incheckningen går hur smidigt som helst och vi kan sitta och slappa innan det är dags att boarda planet. Vi inser snabbt att det kommer bli en riktigt dryg resa då planet är i princip smäckfullt och vi har dessutom hamnat bredvid en pizzabagare från Örebro som inte kan knipa käft trots att han inte behärskar svenska särskilt bra. Är det något som är ännu sämre så är det hans engelska. Han kan i princip ingen engelska alls. Vi får konstant hjälpa honom när han ska prata med flygvärdinnorna och det är inte bara en gång detta sker. Han har nämligen alla möjliga nycker för sig. När de kommer och ska servera kaffe så vill han inte ha. 10 minuter senare så vill han helt plötsligt beställa kaffe. Han är sockerfreak och vill ha extra efterrätt, köpa choklad, extra efterrätt igen osv. Det var lite charmigt i början men det blir snart väldigt tröttsamt. Vi försöker koppla bort honom så gott det går och spenderar timme efter timme med kortleken i högsta hugg. En jäkla massa gurka och en och annan 31:a slinker in. Tyvärr finns det inte så många spel som funkar när man bara är 2 och har begränsat utrymme. Drygt 8 timmar senare är vi framme i Newark och det är väldigt välkommet. Ben och rygg är redan helt slut och att få stå är en befrielse.
Minnerna från förra resan kommer nu upp. Undrar om tulltjänstemannen är lika dryg som i Philly? Det visar sig dock vara motsatsen. Maken till trevlig karl får man leta efter. Han snackar och är jätteintresserad av vad vi ska hitta på. Det syns nästan på honom att han är lite avis på att vi ska till Vegas. Vilken skillnad det blir när den första man träffar när man kommer in i landet är trevlig. Man känner sig lite mer välkommen liksom.
Då vi har skippat baggage så kan vi snabbt glida förbi baggageclaim och glida fram till tullen. Tulltjänstemännen tittar på oss lite förundrade och brister ut "Where are your bags? Are you not gonna leave the casinofloor all week?" Vi förklarar situationen och våra planer och de skakar bara lite på axlarna och säger OK och vi kan glida förbi. Där såg man nästan framför sig förhöret och gummihanskarna som plockades fram. Men vi ser kanske ärliga ut.

Vi letar snabbt upp vår nästa gate och ser att vi har ca 2 timmar till nästa flyg ska gå. Läge för lite käk kanske? Efter intag av några slizes på en närbelägen Sbarro är det bara att sätta sig ner och vänta. Kortleken kommer fram igen och vi drar av en Chicago. Inte lika skoj på 2 men det funkar när man vill att tiden ska gå. Lyckas vinna med 2 poäng och blir 20 cent rikare :-)

Nästa plan till Cleveland visar sig bli försenat och man känner oron stiga. Fan vi har bara 50 minuter i cleveland innan nästa plan går. Hur fan ska vi hinna när det är försenat? Nu sker dock något märkligt. Flygresan som skulle ta 1h och 37 minuter enligt biljetten tar bara ca 1 timme och 10 minuter och vi landar bara ca 15 minuter sent. När vi kommer av planet upptäcker vi dessutom att det är på samma gate som nästa plan ska gå från. Dvs samma plan. Helt plötsligt har vi en massa tid över och kan strosa runt lite på flygplatsen innan det är dags att kliva ombord igen.

Sista resan. Flyget mellan Cleveland och Vegas tar ca 4 timmar och 10 minuter och nu börjar det kännas riktigt drygt. Visst kortspelet fortsätter men vi kikar på klockan ganska ofta och det känns som det står stilla. Ryggen värker och vi är båda trötta som fan. När det är ca 1 timme kvar är det inte långt borta att man ber om en fallskärm så att man kan springa sista biten.
Alla resor har dock sitt slut. Kl. 18:15 lokal tid landar planet i Vegas och mardrömmen är över. Vi tar oss snabbt in i en taxi och åker till hotellet. Check-in tar ca 10 minuter och vi glider upp till vårt rum. Det visar sig ligga i ett annat torn än det som lobbyn ligger i och vi får promenera en bit. Dock inte så farligt långt som tur är.

Hotelrummet visar sig vara riktigt nice. Mycket större än på Sahara och inte lika slitet. Utsikten är mot baksidan av strippen och vi kan se Trump tower i horisonten. Helt ok för vem fan är egentligen intresserad av utsikten? Jag hoppar in i duschen för att få av mig resdammet och svett. Nog det skönaste duschen sen Sundsvall brann. 10 minuter senare är vi utanför hotellrummet och är påväg ner för att ta en taxi till Sahara. Deras 19 turre pågår för fullt och man kan köpa in sig till ca kl 20. Klockan är nu 19:40 så det känns inte som vi ska hinna om vi går trots att det bara är ca 800 m mellan hotellen.

Vi hinner utan problem med taxi och köper in oss för 45 dollar och får 4000 i marker. Blinsen är redan uppe på 75/150. Ibörjan får jag bara skitkort och lägger kort som Q2, 2 4, 5 J, 9 3 osv fram tills jag efter pausen när blindsen är 100/200 plockar upp 77 på BB. 3 limpar fram till mig och jag checkar bara. Floppen kommer 7 2 2. SB bettar ut 700 och jag synar. Övriga lägger sig. Turn kommer 5 och SB bettar ut 1000. Jag har ca 2800 kvar och ställer. Han stönar till men väljer att syna all-in och vikar upp 7 5. Hoppsan trodde i alla fall att han hade en 2:a.
Blindsen går upp till 200/400 och följande hand utspelas. UTG limpar och UTG+1 höjer till 1600. Alla lägger sig fram till mig på SB och jag kikar ner på AdAs. Jag funderar lite och väljer tillslut att bara syna då han som höjde är aggresiv och jag vill inte avslöja min hand. BB och UTG lägger sig. Floppen kommer 2 4 8 alla klöver. Jag checkar och han bettar ut halva sin stack. Fan, jag har inte klöver esset. Tror dock inte att han träffat set eller har färdig färg så jag ställer. Han synar och visar 10h 10s. Ingen av oss har klöver och jag behöver bara undvika en 10a. Både turn och river är blank och jag dubblar upp och har nu ca 14 000 i stacken.
Blindsen går nu snabbt upp. T ex går de från 300/600 till 500/1000 och från 500/1000 direkt till 1000/2000. Det bli alltså snabbt väldigt dyrt. Jag får mest skithänder och åker på några smällar så jag har bara 8500 kvar när jag sitter på BB. Blindsen är på 1000/2000. Alla lägger sig till cut-off som ställer med ca 9500. Alla lägger sig fram till mig och jag ser inte hur jag ska kunna lägga min hand vad jag än har. Kikar ner på J 5 off och synar. Raisaren viasr upp 6 3cc. Hehe, nice. Jag leder till och med. Floppen kommer 3 J 6. Vafan!! Turn 8 och river 4 och jag är ute på 30 plats av 97 startande. Jaja, vad kan man göra. Kändes dock som att jag hade grym koll på folket runt de bord jag satt vid. Fick dock inte riktigt korten för att kunna göra några sköna moves. För är det något som de inte är på Sahara så är det muckvilliga. Här synas det ner med minsta lilla. T ex en som synar en all-in på över 10 000 med mellanpar när blindsen är 300/600 och 3 har limpat in i potten.
Bara hoppas att korten är lite snällare mot mig i framtiden. Fick i princip bara 4 riktigt spelbara händer under hela kvällen. 77, AA, JJ och A 10. Vann dock med alla utom JJ där jag torskade över 4000.

Nu ska vi dra iväg och hämta hyrbilen och åka och handla. Mer kommer imorgon.

3 kommentarer:

Nicklas sa...

Fyfan vad avundsjuk man blir. Måste ta en resa till Vegas snart igen känner jag. Lycka till och kom hem rikare än ni kom dit :)

TurboT sa...

Tackar. Jag ska göra mitt bästa :-)

Anonym sa...

grymt kul att läsa. Särskilt om LV, måste erkänna att jag skummar pokern...Hoppas du orkar blogga mkt