måndag 24 september 2007

Dag 7

Efter att ha ställt klockan vaknar jag 3 minuter i 10 och slänger direkt på tv:n. Första matchen för dagen ska till och starta och jag vill inte missa en sekund. De visar en match mellan Pittsburgh och San Fransisco. Jag är ju lite extra intresserad av denna match då jag har Pittsburghs QB som starter i mitt fantasy lag.
Det är så jäkla skönt att kunna ligga och kika på matcher dagtid. Annars brukar ju första matchen börja 19:00 hemma i Sverige och den sista börjar typ kvart över 2 på natten. Lite jobbigt då de alltid går på söndagar och tyvärr måste man ju upp och jobba.
Va grymt det skulle vara att alltid ha det som vi har nu. Uppe halva nätterna och spelar poker på olika casinon. Sova halva dagen och gå upp för att käka något onyttigt och värma upp för nästa pokersession. Kan man sedan slänga in någon golfrunda lite då och då så vore det ju perfekt. Att man dessutom kan gå i shorts dygnet runt gör ju inte det hela sämre. Snart är man dock tillbaka i verkligheten. Imorgon är sista dagen och flyget går 07:15 tisdag morgon. Vår plan är att sova länge imorgon. Kolla in alla ställen på strippen som vi inte hunnit med ännu under dagen för att sedan avsluta med att spela 23 turneringen på sahara innan vi tar en taxi till flygplatsen. Förhoppningsvis kan vi sedan sova på planet över pölen och komma utvilade till Stockholm onsdag morgon kl 08:15.

Tillbaka till dagens händelser. Vid ca 12:30 väcker jag upp mina kamrater och snart sitter jag och Nicke i en taxi till New York, New York där det finns en sportsbar som tydligen ska vara stans bästa. Robin är inge sugen och blir kvar på hotellrummet. Väl på plats visar det sig att stället är fullt och vi kan ställa oss i kö för att få ett bord. Hon kan dock inte säga hur lång tid det kommer ta så vi går därifrån lite snopna. Jag har dock läst om att en riktigt bra sportsbar ska finnas en bit utanför strippen så vi beslutar oss för att dra dit. Det där med utanför strippen stämmer verkligen. Vi fick åka en bra bit ner förbi flygplatsen och sedan en sväng ut mot förorterna innan stället dök upp.
Det visar sig dock vara ett riktigt bra hak. Stora bakprojektionstvs pryder väggarna och alla matcher som går samtidigt visas. Menyn är riktigt intressant med alla amerikanska specialliteter. Vi bestämmer oss tillslut på att beställa in en massa grejer och sedan dela broderligt. Vi beställer därför lökringar, mozzerella sticks, chili fries (en bädd av pommes helt täckt med en slags chili con carne), 1 medium korv och köttbulls pizza samt 1 medium supreme (korv, paprika, svamp, lök osv). Vi får in våra starters först och käkar med god aptit. Grymt gott och tallrikarna töms ganska snart. Nu börjar dock problemen. Redan innan pizzorna kommer in känner vi båda att det börjar bli fullt. Nu sätter dock viljan in och vi lyckas i alla fall sätta i oss hälften av de båda pizzorna. Resten fick komma med hem i doggybag. När matcherna började närma sig slutet var det dags att försöka ta sig tillbaka till hotellet. Det visades sig inte vara helt lätt. Servitrisen ringe taxibolaget men det var inte sugna på att ta en körning just nu. De kikade tydligen också på fotboll. Om ca 30 minuter skulle de dock skicka en bil. Efter ca 20 minuter går vi ut för att vänta utanför stället. Det blir snart 30 minuter sedan vi ringde och ingen bil i synfältet. Det blir snart både 40 och 50 minuter och fortfarande ingen bil. När det har gått över 1 timme och en lirare som vi träffade på stället ringer upp och frågar var de har tagit vägen dyker det tillslut upp en bil.
Detta visar sig bli en av de mest intressanta taxiresorna under vår vistelse i Vegas. Chauffören är en mycket storvuxen svart man med en mun som går i ett. Det första han säger när vi sätter oss i bilen är dock "Those pizzas smells good" och syftar på vår doggybag. Jag erbjuder honom en slice och han är inte nödbedd. Han slafsar snabbt i sig biten och sedan är vi som bästa kompisar. Han frågar oss om allt och han berättar även att han även jobbar som tolk då han pratar en 6-7 olika språk, Han är väldigt intresserad av språk och vill gärna lära sig en del svenska. Jag frågar vad jag kan lära honom och föga överrskande är det först han vill veta hur man säger "dick" och "pussy". Under själva resan upptäcker vi att det är något konstigt med den här mannen. Han liksom hoppar i stolen och verkar ha svårt att sitta still. Han åker fram och tillbaka mellan filerna på motorvägen och vi börjar nästan bli lite nervösa för vår säkerhet. Undrar om han gick på något? Vi lyckas dock ta oss tillbaka till hotellt helskinnade och kan ta oss upp till vårt hotellrum för att vila lite på maten.

Ett par timmar senare kliar det i pokernerven och vi drar därför till Stratosphere för att köra deras 60 dollars turnering som börjar kl 20. Från denna turnering är det bara 4 händer som jag minns väl så jag ska i alla fall redogöra för dem.
Den första utspelar sig under första perioden. Blindsen är 25/50 och jag plockar upp K8cc på cut off. Jag limpar tillsammans med 3 andra och BB checkar ner. Floppen kommer Ac 3h 2c. BB bettar ut 350. Ett överbet men jag beslutar mig för att försöka dra in färgen då det känns som att jag kan få bra betalt om jag träffar så jag synar. Efter mig kommer det dock en resaise till 850. BB lägger sig. Jaha då har han fömodligen floppat 2 par eller stegen. Då hans reraise bara är för ytterligare 500 så väljer jag att syna. Jag har ju redan investerat 400 i potten. Turn 5d. Jag checkar och han bettar ut 500. För billigt för att jag ska kunna släppa så jag synar. River Jc. Klonk! Kommer nu att tänka på diskussioner som vi har haft på HPK om att aldrig checka en vinnande hand först ut så jag bettar ut 1200. Han suckar lite och synar sedan. Många fina marker till mig.


Nästa hand utspelar sig när vi är ca 18 pers kvar och blindsen ligger på 200/400. Snubben som sitter före mig höjer till 2000 och jag tittar ner på QQ. Jag har ca 6900 kvar och anser att det är ingen idé att göra någonting fancy och ställer och han synar blixtsnabbt och viker upp K 10cc?? Floppen kommer Qs 8s 2d. Turn 7s. River 3h. Tackar, tackar.

Något varv senare när blindsen är uppe på 400/800 foldar alla fram till SB som synar min BB. Jag kikar ner på J 6ss och checkar. Floppen kommer Qs 10s 5s. Nice :-) Han bettar ut 800. Misstänker att han sitter med A eller K i spader och ställer direkt. Syn. Mycket riktigt hade han spader ess men som tur var inte en till spader på hand. Turn och River är spaderfri och han är ute.

Den sista handen jag minns är den som avslutade min turnering. Jag har strax över 10 000 i marker och blindsen är på 500/100. UTG som höjer i princip varje hand dubblar blindsen. Jag sitter på knappen och få se AK i hålet. Finns inget att spara på så jag ställer. På SB hör jag bara ett rassel då han på Hellmuth manér också går all-in. Förstår att jag förmodligen är upp mot riktigt stål. BB och UTG lägger sig och SB visar upp AA!! Självklart att man ska springa in i den. Det sjukaste är att samma snubbe under det senaste varvet även har haft JJ och 10 10. Snacka om att plocka upp händer i rätt läge. Jag förbättrar tyvärr inte min hand och är ute på plats 12 av 42.
Det positiva är dock att Nicke är kvar i turningen. Han dubblar ganska snart upp och lyckas ta sig till finalbordet. På finalbordet börjar han plocka upp en del fina starthänder och efter att ha slagit ut några stycken så är det snart 5 pers kvar. Turren betalar 4 priser och nu börjar ballongspelet. Snubben som slog ut mig är nu ganska short men lyckas dubbla upp sig med K2 mot A 5 då en 2a kommer på rivern. När det blir paus igen är det därför fortfarande 5 kvar. I pausen börjar en av de kvarvarande snacka om en deal. Blindsen går nu upp till 4000/8000 och då medelstacken är på ca 34 000 tusen så inser alla att det bara är lotteri vem som vinner. Alla går därför med på en deal där de som har de 2 störta stackarna får samma som andrapristagaren skulle få. Shortstacken får 200 dollar och mellanstackarna får dela på resten. Alla går med på det och Nicke som är medelstack kan casha ut 344 dollar. Då vi som vanligt har en interndeal innebär detta att jag får 70 dollar av Nicke (20%) och även jag går plus på turneringen. Alltid skoj med lite "rakeback"

Nästa blogg blir nog när vi är åter i Sverige. Då ska jag försöka sammanfatta resan och även beskriva de olika pokerrummen lite mer detaljerat.

3 kommentarer:

Koivulainen sa...

Återigen, jävligt kul läsning Tobbe...man önskar att alla andra pokerlirare som är ute och far vore lika bra på att blogga som du. Snyggt spelat där med riverfärgklonken, bra att allt tugg på HPK lärt dig någonting. ; ) Du kanske snart kan slopa epitet "Europas tightaste"...

TurboT sa...

hallå, norra europas näst tightaste var det ;)

Koivulainen sa...

Ja just det, så var det, förlåt... : ) Det är väl paret Stenlund som abonnerar på förstaplatsen...