lördag 26 januari 2013

Sista dagarna

De sista dagarna i Vegas har försvunnit i ett nafs. Minns knappt vad vi gjorde i Onsdags men jag vet i alla fall att vi åter tog en tripp till Premium outlet South då Nicke vill till Reebok för att köpa skor. Själv passade jag på att åter besöka Big Dogs där jag köpte ytterligare 2 T-shirts. Efter detta begav vi oss till Red Rock Casino för lite bufféintag. När vi väl kom dit var dock buffén stängd mellan lunch och middag så vi fick vänta en timma. Inte helt fel visade det sig då vi lyckades spela ihop matkostnaden på slots.

Buffén på Red Rock är annars riktigt grym. Hur mycket olika saker som helst att välja på och dessutom är allt jättegott. Som vanligt orkade jag dock ingenting. Denna gång åt jag inte ens upp allt jag hade på min ända tallrik. Var egentligen inte så där jättehungrig så det kanske inte är så konstigt.

Efter buffén åkte vi tillbaka till Stratosphere och köpte in oss i deras 7 turre. Minns tyvärr inga händer från denna turre men jag vet i alla fall att jag åkte tidigt. Lyckades dock slå ut en lirare och då det var en bountyturre fick jag i alla fall 20 dollar. Inget sug blev det dock från Nicke då han hade samma lycka som jag.

På Torsdagen som faktiskt var Nickes 40-års dag fick Nicke välja vad vi skulle göra. Han hade egentligen inga preferenser men efter att vi fått tips från Jörgen om att NBC Headsup Championship skulle börja på Ceasars så drog vi dit. Vi kom dit lagom till att Viktor Blom tog plats på feature bordet där han mötte LuckyChewy. Vi fick plats på nedersta raden på läktaren och fick väldigt bra utsikt över flera bord. Precis framför oss spelade bl a Barry Greenstein mot Ben Lamb.

Efter att vi suttit där ett tag och kikat dyker helt plötsligt Daniel Negreanu upp. Han hittar ingen plats men han vill sitta med några han känner som sitter precis bredvid oss. Han vänder sig därför till mig och frågar om han ska sitta i mitt eller tjejen som sitter bredvids knä. Jag säger att det bra är att ta plats om han vill men han skrattar bara. Då det ganska snart blir 2 platser lediga bakom oss visar vi vår vänliga sida och hoppar bak en rad så att Daniel kan få plats. Det verkar vara uppskattat. Vi blir kvar på Ceasars några timmar och få bl a se Phil Hellmuth slå ut Mike Sexton och Justin Smith slå ut Elky innan vi känner att det får vara nog. Vi drar därför tillbaka till Stratosphere för ett sista turreförsök.

Det börjar ganska bra för mig och jag vinner en del potter. Faktiskt fick jag för första gången i Vegas denna tripp AA redan första handen och vann en liten pott. Nicke som hamnat på platsen bredvid mig går det dock sämre och han gular ganska fort. Han köper dock in sig igen och hamnar nu på ett annat bord. Jag känner att jag har lite svårt att koncentrera mig på turren då jag vill upp på hotelrummet och checka in inför morgondagens hemresa. Vill ju ha så bra platser som möjligt. När blindsen är uppe på 300/600 och jag UTG plockar upp AQhh höjer jag till 1600. För en syn av en slaskig snubbe som sitter i mitten. Floppen kommer Q J J med 1 hjärter. Jag bettar nu 2100. Han synar. Turn kommer 3s. Jag checkar nu och han bettar 2000. Jag har ca 4800 bakom och känner att jag inte orkar folda. Har han knekten så har han. Jag trycker därför in degen och han synar och visar J 9 off. River blankar och jag är ute. Nicke är dock kvar men han gular ett tag efter mig så inga pengar denna gång heller.

Vi avslutar kvällen med att käka på Roxys där jag provar en Foot long chili cheese dog. Dvs en 30 cm korv med chili con carne och ost på. Helt ok men inte det godaste jag ätit. Blir dock som vanligt grymt mätt. Passar även på att ytnyttja lite av det comp som jag spelat ihop på stratosphere och det visar sig i princip täcka hela notan både för mig och Nicke. Man har tydligen omsatt en del trots allt.

Idag vaknar vi 09:45 då vi ställt klockan. Man måste ju checka ut kl 11 så vi vill ha lite tid att bla duscha och fixa det sista med packningen. Vi är klara i god tid och checkar ut redan 10:45. Som avslutning på resan har vi beslutat att spela HORSE på Orleans som börjar kl 12:05 så vi styr chevan dit. Vi är framme vid Orleans ca 11:30 och planen är att äta lite innan turren. Tji fick vi. Köerna är oändliga till subway som var vårtat mål. Tydligen är det ett cheerleaning event på Orleans denna dag och typ varenda unge ska käka på Subway. Vi går därför och köper in oss i turren för 75 dollar och det kör snart igång.

Hold em delen går grymt dåligt och jag tappar direkt en massa marker. Vi började med 7500 och efter första nivån har jag redan tappat ner till ca 5600. Omahan går inte mycket bättre den heller men under Razzen börjar det lossna och jag vinner några potter. Min störta pott på första varvet vinner jag dock på stud. När jag redan efter 4 kort har triss i 10:or och några gubbar synar mig hela vägen. Min stack går dock upp och ner hela tiden. Förlorar en massa marker när jag jagar några färger men missar men vinner snart tillbaka dom. Folk försvinner runt omkring en och det känns som att man hela tiden är på fisens mosse. Lyckas dock hitta händer i rätt lägen hela tiden och överlever. Lyckas tillslut ta mig till finalbord. Det är dock endast 4 prisplatser så det är fortfarande en bit kvar och jag är ganska short. Första handen på finalbordet spelar vi Hold Em och efter att 1 höjt och en annan synat synar jag också med 77 på BB. Floppen kommer 9 3 2. Jag bettar ut 3000 och en ursprungsraisaren syanar. Turn kommer ytterligare en 3:a och ställer jag honom all-in. Han har endast 700 kvar så det är ju inte så mycket att snacka om. Han synar och visar QJ. River J. Faaaaaaan!!! Överlever dock med ca 8500. Nästa hand då jag är SB limpar en gubbe och jag kickar ner på 2 svarta ess. Jag höjer till 6000 och BB samt limparen synar. Floppen kommer 4 4 2. Jag går nu all med mina sista 2500 och båda synar. Turn 8. River 2. Jag slänger upp mina ess och båda muckar.

Plats 9 och 8 åker ganska snart efter detta och när vi spelar Omaha H/L blir det en 3 vägs all-in på turn med följande board. As Jd 10s 3c. En gubbe har stegen. En annan har nötfärgsdrag. Den tredje som även har mest marker har A J. River J och vi är nu 5 pers kvar. Direkt frågar en gubbe om vi ska göra ett bubbelpris och alla accepterar. 100 dollar till bubblan. Nästa hand plockar jag upp AhAs2cKd och höjer upp till 8000. En gubbe höjer igen och vi blir tillslut all in tillsammans med en 3e person i potten. Det hela slutar med att jag blir kvartad med min A2 men överlever i alla fall. Spelet går nu över till Razz. Jag får bring in 2 av de 3 första händerna. Den fjärde handen får jag bring in igen med en K men hittar nu 2 5 under så jag går all-in efter att en gubbe höjt och en skrikig kvinna synat. 4 gatan ger mig en 3. 5e gatan ger mig en 4. 6:e gatan Q. På 7e gatan behöver jag ett A, 6, 7 eller 8 för att vinna men jag missar och är ute på 5:e platsen och får därmed bubbelpriset.

Hungern är nu outhärdlig. Klockan har hunnit bli över 17 och vi har fortfarande inte käkat. Kön till Subway är dock inte så lång längre så ganska snart har man en meatball marinara sub i maggen och livet leker igen. Vi åker nu mot flygplatsen och biluthyrningsbyggnaden där vi lämnar tillbaka hyrbilen och tar sedan bussen till terminalen. Incheckningen går snabbt och nu sitter vi här vid gaten och väntar. Inte så mycket att vänta på direkt dock. Inte fan vill man åka hem och dessutom vet man vad 10 timmar i en flygstol kommer göra med rygg och ben. Men det är ju bara att bita ihop. Det possitiva är i alla fall att prognosen lovar varmare temperaturer hemma i Sverige. Inte så skoj att komma hem till -20 när man har vant sig med +20 under vistelsen här.

Inga kommentarer: