torsdag 1 juli 2010

Shopping och hårdrock

Vaknar långt ifrån utsövd men struntar i det då det är dags för lite shopping. Det är Petters sista dag i Vegas så det är mycket för hans skull vi gör trippen ut till Primm. Alla hänger på förutom Pekka som vill ta ett skott på Golden Nuggets main event och drar dir för att spela satelit.

Vi hinner dock inte komma så långt på motervägen förren vi inser att vi är hungriga. Vi ser South Point framför oss och Jörgen minns då att där har vi en kupong på deras buffé så vi svänger av I-15 och glider in på ytterligare ett "nytt" casino. Ja i alla fall nytt för oss då vi inte varit inne där förrut. Intaget av brunch går även idag ganska fort då jag nöjer mig med en tallrik så vi är ganska snart ute på motervägen igen för att köra de 6 milen till Primm.
Väl framme i Primm parkerar vi som vanligt på baksidan och sedan är det bara att köra loss. Tja, i alla fall för Benny och Petter. Själv blir det denna gång lite barnkläder på Tommy Hillfiger och ett par brallor på Wrangler Lee. Tyvärr finns det inte så mycket stora storlekar i butikerna annars hade jag förmodligen köpt mycket mer.
Vi känner oss klara efter ca 1,5 timmar och hoppar in i bilen för att köra den korta biten över till Buffalo Bills för att åka berg och dal banan Desperado. Jörgen och Petter bangar ur så det blir bara jag och Benny som tar plats. Jag åkte denna för 4 år sedan men jag hade tydligen glömt bort hur det var. Snacka om åktur. G krafterna är grymma och när det väl är klart är i alla fall jag bra snurrig. Benny är helt lyrisk och skriker att detta är den bästa berg och dal banan han har åkt. Allt annat är bara blaha blaha. Han vill åka igen men jag känner mig mer än nöjd så vi hoppar in i bilen igen för att dra tillbaka till Vegas och ett besök på Las Vegas outlet center som ligger söder om flygplatsen.
Vi "springer" igenom denna galleria på ca 1 timme och det hinner bli lite inköp även här. För min del blir det lite inköp av Converse skor till tjejerna och en jacka till min lilla systerson Valter. Till mig själv blev det inget denna gång.
Vi drar tillbaka till hotellet för urlastning och planering inför kvällen. Vi hinner knappt slänga oss hotellsängen innan telefonen ringer och det är vår kompis Rami som berättar att han bustat från Binions Main event efter ca 1,5 timmar och undrar om han och flickvännen kan komma över på ett besök. Självklart tycker vi och 30 min senare är de på plats. De vill gärna hitta på något under kvällen och Jörgen kommer med förslaget Hard Rock och deras rebuyturre som börjar kl. 20. Låter skoj med lite slask så vi styr kosan dit. Detta visar sig vara en ganska kass idé då deras pokerrum är i princip tomt. Vi köper dock in oss för 50 dollar och när det väl kör igång är vi endast 7 personer. Trots detta har de delat upp det på 2 bord. Jag hamnar med 2 locals på det ena och på det andra bordet sitter det nu endast 4 svenska vänner. För mig är detta dock jättebra. De båda lokala förmågorna är tightare än en snokröv och jag har lekstuga och kan lätt plocka blinds efter blinds. Efter 1 period är vi fortfarande 7 pers så managern tar beslutet att slå ihop borden. Faaan, tänker jag långt inne men det blir ju iofs roligare att spela på lite mer personer. Precis efter sammanslagningen dyker det dock upp 3 pers som köper in sig och vi är nu ett fullt bord.
Det forsätter dock att gå ganska bra för mig. Vinner bl a en fin pott med 9 2 off när jag är commitad från BB mot Rami när jag synar ner honom efter floppen Q 5 2. Vinner en ännu större pott när jag hittar KK på UTG och får 2 syn efter att jag höjt till 475 på blindsen 75/150. Flop J 7 5. Jag bettar ut 1500 och får en syn. Turn Q. Jag ställer den andra all in för 1275 och tyvärr lägger han sig. Det börjar åka ut folk och först är en local som får in degen preflop mot Rami med AA och Rami har JJ. J på floppen och vi är nu 9. 2 andra locals åker strax efter så när vi är 7 kvar så är alla svenskar kvar. Nu blir dock Benny utslagen av Rami och jag slår lite senare ut Jörgen då han ställer på min BB med 5500. Jag har redan lagt in 2000 i BB så jag ser inte hur jag ska kunna lägga QJ när jag tittar ner på den. Jörgen har K4dd men han blir skickat till railen när jag sätter stegen på rivern. Vi är snart nere på 3 man (Jag, Rami och en lokal snubbe) och 2 priser. Jag är ganska short men har turen att hitta JJ på BB och ställer efter att Rami höjt från knappen och SB synat. Rami går nu också all-in och den andra lägger sig. Rami har A 9 och mina knektar får hålla. Tack vare denna hand är vi nu i princip even i marker och jag föreslår en split av prispengarna. Nej blir det från Rami. Vi spelar några händer till och jag föreslår splitten igen och nu börjar Rami vekna men det tredje snubben säger ingenting. Nästa hand har jag knappen och tittar ner på A9 off och höjer till 6000. Rami går nu all-in och BB lägger sig. Ser inte hur jag ska kunna lägga denna hand på 3 pers så jag synar. Rami visar A4ss. Flop J 4 3. Turn och river kommer jag inte ens ihåg för nu började det koka. Jag överlever i alla fall med 2000 kvar och blir direkt all-in med BB. Vinner första handen men torskar sedan den andra när jag ställer mörkt från SB. Tilten var djup så jag lämnade pokerrummet direkt för att slaska bort lite på slots. 10 min och 15 dollar senare har det mesta släppt och jag kan börja tänka igen. Dock var jag fortfarande sur över ytterligare en ballong.

Vi drar tillbaka till hotellet och inhandlar en Angus på donken som går ner med ett leende. Lite tröst i missären.

Nä nu är det bara att rycka upp sig. Idag ska vi försöka kvala in till Golden Nuggets main och spela den satelit som Pekka spelade igår. Den börjar om 1 timme så det är dags att dra.

3 kommentarer:

Koivulainen sa...

Första omnämnandet av Angus tror jag... :) De lokala förmågorna vid ditt bord måste ha varit sinnessjukt tajta om du kunde dominera, du som kandiderar om titeln "Norra Europas Tightaste". ;)

Anonym sa...

Koivou, jag tror dom har bestämt sig för att mörka hur många Angus dom äter. Jörgen (eller om det var obbe) skrev i sin blogg att dom åt Angus första eller andra dagen där. Så dom delar upp angusbloggandet och försöker vilseleda oss :)

blomster

TurboT sa...

Årets första Angus.............. Jag svär :-)
Koivu: Man måste ju anpassa sitt spel efter motståndet. Möter jag galna aggros så blir jag tight. Annars kan jag också vara den aggresiva. I detta fallet så limpade jag hand 1 och båda la sig. Då visste man att detta skulle bli lekstuga.