tisdag 6 juli 2010

Vilodag, shopping och Binions

Vaknar 11:30 och känner direkt att jag är alldeles för trött och osugen så jag meddelar direkt att jag inte hänger med till Rio och deras Daily Deepstack som börjar kl 13. Pekka och Jörgen drar dock iväg och jag ligger och drar mig i sängen några timmar. Bestämmer mig efter ett tag att dra till Rio för att raila lite så jag slänger mig i en taxi och är där lagom tills det är dags för första paus. Både Pekka och Jörgen ligger ganska bra och när de börjar spela igen drar jag ett varv på casinot och kör lite slots. Tillbaka vid turneringsrummen går jag till Amazonroom och kikar lite på finalborden av Tournament of champions och 10 000 dollar Pot Limit Omaha som går samtidigt bredvid varandra. På TOC bordet ser jag Jennifer Harmon dominera då hon höjer i princip varje hand och ingen vill ge henne action. På omaha bordet känner jag igen 2 spelare Ludovic Lacay och Daniel Alaei. På bordet sitter även en ung finne. Daniel Alaei står tillslut som vinnare och kan inkassera 780 000 dollar. Skapligt!
Lagom tills det är åter igen dags för paus i grabbarnas turre går jag tillbaka till det andra rummet för att kolla hur det går. De är riktigt bra med och då jag redan är trött på att raila beslutar jag mig för att ta bilen och dra tillbaka till hotellet för att sedan komma tillbaka när de åkt ut.
Tillbaka på hotellet käkar jag lite och glider sedan upp på hotellrummet där jag kikar lite på tv och passar även på att sova en stund. Vid 9 tiden ringer Jörgen och berättar att han har 39000 och Pekkar runt 50 000. Blindsen är på 1500/3000 med ante 500 så de börjar bli shorta. Då det finns viss risk att de snart åker ut hoppar jag i bilen och är tillbaka på rio ca 20 min senare. Nu har de båda dock lyckats jobba upp sina stackar och det är ingen fara på taket. Jag tar därför ytterligare ett varv till Amazonroom och kikar lite på TOC där de nu är nere på 3 pers. Huck Seed, Barry Greenstein och Howard Lederer. Det är dock grymt tråkigt att titta på då de i princip bara turas om att höja utan att få syn så jag ger upp och drar tillbaka för att raila Pekka och Jörgen. Det går nu bra för grabbarna och det börjar närma sig pengarna. Det går dock långsamt så jag börjar få långtråkigt men står ändå kvar. Ser dock inte så bra då både Jörgen och Pekka är placerade på bord långs in där det inte finns en rail. I nästa paus passar jag dock på att gå med grabbarna runt och hittar även en stol där jag kan sitta och raila på nära håll. Båda lyckas ta sig in i pengarna (36 priser, 357 deltagare). Först ut av de båda är Jörgen som får 26:e plats. Pekka är dock kvar och har en riktigt hyffsad stack. När de är nere på 12 pers är dock Pekka shortstack och har ca 130000 kvar när blindsen är på typ 15000/30000. Nu hittar han dock händerna. Först får han AA och lyckas dubbla. Lite senare hittar han AK på BB och slår ut en snubbe. Strax efter Blir det all-in mellan 2 mellan stackar som har AK och KK. KK får stå och nu ska det bli finalbord. Direkt börjar det snackas om deal. En sydamerikan som chipleader säger direkt att han vill ha mer än de andra. Förslaget kommer då upp om att göra chipcount och procentuellt dela på pengarna. Denna uträkning måste ha varit den längsta någonsin. Det tar ca 1 timme innan de har räknat ut siffrorna. Sydamerikanen är dock inte nöjd och vill ha mer. De gör då en omräkning med mer till honom och tillslut är alla nöjda och de gör en deal. Pekka är i detta läget chip 3:a med över 700000 i stacken så han får en riktigt bra del av kakan.
I detta läget måste jag säga att jag riktigt ångrade att jag inte hade spelat. Tack vare detta gick jag nu miste om ett rejält sug. Detta sug fick nu Jörgen själv så han var riktigt nöjd.
Allt är klart vid ca 03:00 så det tog jag det blev en riktigt lång dag för mig i pokerrummet utan att spela poker.

Idag vaknar vi kl 14:00 då vi inte ställt klockan. Tack vare att Pekka inte hittar sitt Visa-kort kommer vi först iväg vid ca 15:30 från hotellet. Målet för dagen är Sunset station som ligger i Henderson för lite buffé samt shopping på en Casual Male butik som vi vet ligger därnere. Jag tror att jag kollat ut en bra väg men det blir helt fel och det blir åkande på en massa smågator men vi hittar fram tillslut. Resan tar dock ca 45 min. Vi intar buffén på Sunset station som visar sig vara riktigt kanon. Vi är alla dessutom riktigt hungriga så maten går ner i hyperspeed och vi är ute från casionot efter ca 45 min. Vi styr nu kosan mot Casual Male butiken men hamnar snett även denna gång och får köra lite omvägar. Vi hittar dock fram efter ett tag (det låg ca 500 m från Sunset Station) och vi börjar shoppa loss. Jag hittar en jacka samt 3 tröjor som går loss på 70 dollar. På andra sidan vägen från Casual Male ligger ett Walmart som måste besökas så vi kör över dit. Nu får det dock bli snabbshopping då vi vill spela Binions 19 turre och klockan är nu nästan 18:00. Vi är dock ute igen på ca 20 min efter att jag hittat 4 T-shirts, strumpor, dricka och lite snacks.
Vi tar nu motorvägen norrut och kommer direkt på Downtown och kan köpa in oss på Binions med ca 20 min till godo.
Turren börjar ganska segt för mig och jag tappar snabbt ner till 8000 (start 10000). I en av de sista händerna innan första pausen kommer dock en trevlig hand. Jag limpar i tidig position med KQ 2 pers synar och en dam på SB höjer till 800. Jag synar och det gör även de andra limparna. Flop Q J 2. SB bettar ut 800 och jag och knappen synar. Turn J. SB checkar, jag checkar och det gör även knappen. River 6. SB checkar igen och nu bettar jag ut 1200. Knappen lägger sig och nu höjer SB till 3200. Hmm. Känns inte som att hon har mig i denna hand. Känns som en bluff. Varför checkar hon 2 gator om hon verkligen har mig slagen. Jag kvidsynar och hon visar 88 och jag vinner potten och har ca 15000 i pausen.
Försätter bygga stack efter pausen och vinner en del potter med bl a QQ och Q9. Mitt bord blir splittat och jag har nu en bra bit över 20000. På nya bordet får jag direkt men bästa han hittentills för dagen då jag tittar ner på 10 10. En tight brud höjer från positionen före mig till 2600 (blinds 400/800) och väljer bara att syna. Flop 4 5 6. Hon checkar och jag bettar ut 3000. Hon lägger sig och visar AQdd. Efter detta blir jag åter igen väldigt kortkall men snor blinds med K 9 och 67 off. När vi är nere på 2 bord äntligen en riktigt kanonhand när jag sitter på SB. Alla lägger sig fram till mig och jag kikar ner på KK. Då jag höjt varvet innan i samma postition gör jag det igen med förhoppningen att BB inte ska tro mig denna gång men han blixtfoldar. Nästa varv när jag sitter på BB lägger sig alla fram till SB som ställer in med ca 20000 (blinds 1000/2000 ante 300). Jag smyger fram AKss och synar. Han visar 2 4 cc. Flop Q 10 7. Turn Q. River 9 och jag har nu 53000. 2 händer senare när jag har knappen och alla lagt sig fram till mig kikar jag ner på KQhh och höjer till 5500. SB blixtställer nu med ca 26000. Jag räknar och räknar men tar efter mycket stek beslutet att folda och visa min hand. Han kändes väldigt stark och han berättar senare att han hade mig dominerad. Foldar ett var och när jag åter är på knappen och alla lagt sig fram till mig höjer jag åter till 5500 med 78 off för att sno blinds. BB synar tyvärr. Flop A 7 6 med 2 klöver. BB checkar och jag bettar 6000. Nu höjer han till 20 000 och jag blixtfoldar. Detta var sista hand innan paus och jag har nu exakt 30 000. Blindsen går nu upp till 1500/3000 med ante 500 så jag måste hitta på något.
Efter pausen lägger får jag riktiga smutskort och hittar dessutom inga bra lägen då det hela tiden blir all-in från någon innan mig. Tar blindsen ett varv och är nere på 21 000 när jag hittar mitt läge då jag är först in och trycker in degen med J 7 off. En snubbe med porrstjärnemusche ställer han också och övriga lägger sig. Han visar AK. Flop A 9 4. Turn J. River 8 och jag är ute på 11 plats och finalbordsbubblan. Pekka är dock kvar och lyckas även denna dag ta sig in i pengarna då de gör en rak split med 7 pers kvar (6 priser). Alla får 565 dollar så det blir i alla fall lite tillbaka i sug. Pekka är riktigt het nu och spelar bra poker. Han får dessutom riktigt bra händer i rätt lägen som otroligt nog får hålla.
Imorgon är vår plan att åka till Red Rock för buffé och att sedan spela en 160 dollars på Ceasars till kvällen. Men man vet aldrig. Planerna kanske ändras.

1 kommentar:

Muselli sa...

Pekka är verkligen het nu. Gå ihop och låt honom spela Megabucks. Jackpoten är på $10,8M just nu :)