söndag 12 juni 2011

Låååång resa och äntligen på plats

Har nyss vaknat upp i spelets förlovade land med en grym huvudvärk. Gårdagen var riktigt dryg men nu när vi är på plats känns det dock värt det.
Första resan mellan Stockholm och London var lugn men de 10 timmar vi spenderade på planet mellan London och Vegas var en mardröm. Jag och Muselli är ju inte direkt små pojkar och då vi dessutom hade 2 andra snubbar bredvid oss så var det ständig axel mot axel, grymt trångt och svettigt som fan. Min rygg gjorde sig snabbt påmind så det var en konstant smärta hela vägen. Spenderade säkert 3-4 timmar av resan stående i gången för att försöka återhämta sig.
Själva resan gick dock annars väldigt smidigt. Inget strul någonstans och det var bara att promenera förbi alla säkerhetskontroller.

Vi landade i Vegas igår kväll kl 19:00 lokal tid. Tull och passkontroll avklarades på ca 40 min och vi var på plats vid biluthyrningen ca kl. 20:00. Efter lite köande kunde vi gå ner i garaget för att hämta vår bil. Som vanligt planerade vi att ta en Dodge Charger men tji fick vi. De hade ca 10 bilar lediga och det som fanns var typ 9 mercuri och 1 ford. Vi valde forden då den såg fräshast ut. Dock var det en riktig gubbbil. Ett riktigt slagskepp på säkert 2 ton. Framsätet var som en hel soffa och man kunde lätt sitta 3 pers i rad trots att vi som sagt är ganska stora. Modellen heter Crown Victoria. Lite tråkigt att vi inte fick en charger på det funkar nog bra med denna bil också.

Efter biluthyrningsfirman begav vi oss direkt till Walmart för lite inköp till hotellrummet. Självklart blev ett en massa Mountain dew, hygienartiklar lite snacks. Vi köpte också en riktigt stor cooler som har plats för 76 burkar plus is. Lika bra att ta riktiga doningar. I klädväg blev det inte så mycket denna gång. 3 t-shirts, 8 par kallingar, 6 par strumpor och ett par shorts blev dagens skört. Nu har man i alla fall så att man klarar sig några dagar.

Efter Walmart styrde vi slagskeppet mot Stratosphere för incheckning. Helt otroligt nog så var det ingen kö och vi kunde väldigt snabbt åka upp till vårt rum. När vi bokade valde vi ett sk select rum som är nyrenoverade standardrum. Dvs i princip ett likadant rum som vi haft de senaste åren men lite fräshare. Den stor skillnade var en ny tv, lite nya möbler och faktiskt ett kassaskåp på rummet. Skönt att slippa öppna en säkerhetlåda nere i lobbyn.

Efter en efterlängtad dusch tog vi ett varv nere i casinot och körde lite Wheel of Fortune. Vi fick bonusspelet några gånger men gick därifrån utan vinst. Spelar dock inte så stor roll då det bara är skoj. Kunde självklart inte hålla mig utan påväg tillbaka till rummet stannade vi på donken för inhandling av en Angus. Fyfan va gott det var. 11 månaders längtan har byggt upp en förväntan som blev riktigt tillfredställt.

Idag har vi inga direkta planer utan tar det mest som det kommer. Eventuellt ska vi spela en turre här på Stratosphere fram mot kvällen. De har gjort om lite så numera får man 8500 i marker för 65 dollar istället för 4500 som man fick förra året. Ökar ju spelvärdet radikalt. Vi får se vad som händer.

2 kommentarer:

Myran sa...

Tur att du skriver lite så jag får vet något!! :)

Neverbluff sa...

Inge kul med den jobbiga resan man vet ju hur det är......

Men Angus är verkligen något man saknar :-)

Verkar ju spelvärd turren på hemmahotellet. Nu vill jag höra om en dubbelseger eller nått !