torsdag 2 april 2015

Vegas baby!

Då var det snart dags igen. Ny resa bokad till Vegas samt en liten avslutande roadtrip.

Vi blir 4 pers som åker. Faktiskt samma gäng som åkte 2009. Dvs jag, Jörgen, Pekka och Anders. Vi blir denna gång borta i 30 dagar varav 22 av dessa är i Vegas. Resterande dagar kommer vi spendera på vägarna och i vissa städer efter Kaliforniens kust. Upplägget är som följer

Avresa 16 juni via London till Los Angeles.
Vi plockar upp en hyrbil i LA och brassar direkt till Vegas.
I Vegas bor vi först 12 dagar på Four Queens för att sedan byta hotell till Orleans där vi bor i 10 dagar.
Vi lämnar Vegas den 9 juli och kör via bergen till Reno där vi bor i 2 nätter på Western Village Inn.
Den 11 juli lämnar vi Reno och kör via Lake Tahoe till San Fransisco där vi spenderar en natt på Bay Landing San Francisco Hotel.
Den 12 juli spenderar vi i SF och kör de vanliga turistgrejerna. Dvs Alcatraz, Golden Gate och slingervägar. När vi känner oss färdiga åker vi sedan söderut till en liten stad som heter Santa Cruz där vi checkar in på ett hotell som heter Holiday Inn Express Hotel Santa Cruz.
Den 13 juli åker vi vidare söderut på Highway 1 som går efter den kaliforniska kusten. Vi planerar här att göra lite stopp i t ex Monterey och Carmell innan vi kommer fram till en liten stad som heter San Simeon där vi tar in på Cambria Pines Lodge och sover en natt.
Den 14 juli fortsätter vi vidare ner efter kusten för att framåt kvällen komma fram till Burbank som ligger norr om Los Angeles. Har tar vi åter in på ett hotell. Denna gång Best Western Burbank Airport hotel.
Den 15 juli spenderar i Burbank där planerna är att besöka Warner Brothers Studio, vara med på en TV-inspelning (förhoppningsvis Conan) och kika på Hollywood skylten. Dagen avslutas med att trotsa trafiken och köra ner till södra LA och checka in på Crowne Plaza Hotel Commerce. På detta hotell finns ett casino som har kaliforniens största pokerrum.
16 juli är hemresedag och flyget avgår kl 19:45 via London och vi landar i Sverige den 17 juli kl. 20:25.

Det blir verkligen en helspäckad resa och vi kommer nog ha riktigt skoj. Nu återstår bara att försöka stå ut fram tills vi åker om 2,5 månader.

Inga kommentarer: