torsdag 31 januari 2008

Vegas - Back in black

Då var äntligen resan till Vegas bokad. 21 april bär det av till syndens huvudstad. Denna gång ska vi stanna 11 dagar och det ska bli grymt skoj. Vi har beslutat att testa ett nytt hotell så denna gång blir det Circus Circus som får njuta av våra nunor. Vi valde circus eftersom det ligger på strippen men är inte lika dyrt som t ex Bellagio, Ceasars eller Wynn. Vår filosofi är att hitta ett bra men billigt boende och ha mer pengar till nöjen och poker. Circus ligger i och för sig lite off på strippen men det är hyfsat nära till Sahara där vi säkert kommer spela en hel del turneringar. Dessutom har circus en egen hållplats för the duce. En buss som går från downtown och sedan ner för hela strippen till Mandelay bay. En resa kostar $2 och kan ju vara ett billigt alternativ till t ex Taxi. Vi kommer säkert testa den någon gång under veckan. Circus Circus är annars ett grymt stort hotell med ca 3770 rum och har en cirus samt ett nöjesfält med bl a en berg och dal bana samt en flumeride innanför hotellets väggar. Kanske inte något som vi kommer spendera en massa tid på men lite skoj är det ju.
Tyvärr så verkar inte pokerutbudet vara det bästa på circus. De har några bord med lite cashgame. Dock inga turneringar. Pokern kommer nog därför att koncentreras till andra casinon.

Förra gången flög vi med US Airways som kanske inte var det mest lyxiga flygbolaget. Denna gång ska vi flyga med Continental och det tillhör ju också ett av "budget" alternativen. Bara hoppas att det är lika lite folk på planet över atlanten även denna gång så man har möjligheten att sträcka ut sig lite.
En skillnad mot förra gången är att vi har valt 2 stopp på ditvägen. När vi satt vid bokningen upptäckte vi att man kunde flyga från Stockholm 09:10 och landa i Newark 12:00. Planet från Newark skulle sedan gå ca 17:30 och vara framme i Vegas ca 20:30. Ett alternativ var att ta planet till Newark. Vänta där i ca 2 timmar och sedan ta ett flyg till Cleveland och sedan en timme senare hoppa på ett flyg från Cleveland till Vegas. Då ska vi vara i Vegas ca 18:10. Vår tanke var därför att det är värt en extra flygresa för att få några timmar extra i Vegas. Sen är det ju inte så där jättespännande att sitta och vänta i över 5 timmar på en flygplats heller.
Hemresan är dock 1 stop och vi flyger från Vegas till Newark och sedan direkt därifrån till Stockholm med en väntetid i Newark på ca 2 timmar.

En annan sak gjorde dock mig grymt irriterad. Efter vi gått igenom alla steg i bokningen så fick vi vårt totalpris. Vi tryckte på godkänn och för sedan fram ett kvitto och här står nu en ny totalsumma. ????? Efter granskning av kvittot ser vi nu att man har lagt till 171 dollar för reseförsäkring. Detta är inget som vi behöver då vi gör köpet med mitt Mastercard där det ingår reseförsäkring. Min första tanke blir. Fan, missade jag att bocka ur att vi inte ville ha försäkringen. Det var dock konstigt då jag inte kunde påminna mig om att jag sett någonstans att man man fick ett val. Gick därför igenom stegen 4 gånger och mycket riktigt. Ingenstans fanns det ett val att ta en försäkring eller inte. Detta är alltså något som de bara lägger till utan att först fråga om det. Går därför in på min resa och ser om jag kan ta bort detta men ser till min ännu större irritation att man inte kan göra en ändring on-line då vi redan bokat ett paket..... Vill man göra en ändring så kostar det pengar och man måste ringa ett nummer i USA. Dock står det inte riktigt om det gäller ändringar av just försäkring eller om det är för ändring av t ex flyg eller hotell. I vilket fall som helst så skickade jag ett mail till bolaget och beskrev mitt ärende och ställde en fråga om hur jag ska gå vidare. Vi får väl se vad de svarar. Känns i alla fall grymt onödigt att slänga ut över 1000 spänn på reseförsäkring när vi redan har en reseförsäkring.

Jag återkommer i ärendet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är "flumeride". Röker man på till det snurrar av helvete? :)

TurboT sa...

Hehe. Nä inte riktigt. Låter annars som en skoj variant. Flumeride är en typ av berg och dal bana som går i vatten. Dvs du sitter i en stock och färdas runt i en vattenbana. Det kan bli ganska blött. Vet att Liseberg har en sådan bl a.